تحولات منطقه

مدیر توسعه و ارتقای شبکه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بالغ بر ۳۳۰ پزشک برای اجرای کامل طرح پزشک خانواده نیاز است که تاکنون بیش از سیصد پزشک برای این موضوع اختصاص داده شده است.

حضور بیش از ۳۰۰ پزشک در طرح پزشک خانواده روستایی
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس خراسان به نقل از وبدا، محمدحسن درخشان اظهار کرد: طرح پزشک خانواده در مراکز روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر اجرا می شود و تاکنون یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر را تحت پوشش برنامه خود قرار داده است.

مدیر توسعه و ارتقای شبکه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بالغ بر ۳۳۰ پزشک برای اجرای کامل این طرح نیاز است که تاکنون بیش از سیصد پزشک برای این موضوع اختصاص داده شده است، بیان کرد: در تمام مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به لحاظ حضور پزشک وضعیت مطلوب است و در مراکزی که کمبود پزشک وجود دارد، سایر همکاران پزشک این خدمات را پوشش می‌دهند تا نیروهای طرح و نیروهای بخش خصوصی که در این برنامه مشارکت می‌کنند، برای رفع کمبودها به دانشگاه افزوده شوند.

وی با بیان اینکه اصلی‌ترین خدمات پزشک خانواده در مراکز بهداشت و مراکز جامع خدمات سلامت براساس بسته‌های خدمتی تعریف شده برای هر گروه سنی است، تصریح کرد: در سطح یک مراقبت‌های اولیه بهداشتی توسط تیم سلامت (بهورزان و مراقبین سلامت) ارائه و سایر خدمات مراقبتی بر عهده پزشک خانواده قرار دارد.

درخشان بیان کرد: سایر خدمات سرپایی، مشاوره پزشکی، مدیریت سلامت منطقه، خدمات فرد محور و جامعه محور، کنترل عوامل زیست محیطی، افزایش سواد سلامت جامعه از مهمترین حوزه‌های کار در طرح پزشک خانواده است.

مدیر توسعه و ارتقای شبکه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: علاوه بر این در مراکز بهداشتی بسته‌های خدمتی مشاوره ازدواج و فرزندآوری، مراقبت‌های دوران بارداری، واکسیناسیون و ایمنی‌سازی، مراقبت‌های بدو ورود به مدرسه، مراقبت‌های گروه‌های سنی مختلف در راستای کاهش خطر بیماری‌های واگیر و غیر واگیردار در بسته خدماتی پرونده الکترونیک سلامت گنجانده شده است تا با تشکیل پرونده اقدامات مراقبتی مختلفی از افراد خانواده انجام شود.

وی گفت: در حوزه خدمات دهان و دندان نیز در بسته‌های خدمتی سطح یک به گروه سنی زیر ۱۴ سال، مادران باردار و شیرده ارائه می‌شود و فلوراید تراپی و خدمات دندان پزشکی به خوبی در اختیار جامعه هدف قرار می‌گیرد.

درخشان اظهار کرد: شناسایی افراد دارای نشانه‌های خطر ابتلا به بیماری‌های واگیر و غیر واگیر دار نیز از اولویت‌های کاری پزشک خانواده است تا برای دریافت خدمات پاراکلینیک به کلینیک‌های تخصصی ارجاع داده شوند و از محل اعتبارات پزشک خانواده و صندوق بیمه سلامت حمایت‌های لازم از بیمار انجام شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.